Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

KOMENTÁŘ: Podivná obsese politiků. Proč se pořád snaží zviditelnit na sportovcích?

Ještě předtím, než okurkovou sezonu nekompromisně ukončila žádost policie o vydání poslanců Babiše a Faltýnka k trestnímu stíhání, pročísl ji skandálek, který hojně naplnil i zahraniční tisk – ministryně Karla Šlechtová si při honu za politickými body na brněnské Moto GP vyšlápla až na grid (startovací rovinka) a před startem „konverzovala“ se soustředícími se jezdci. Ti z toho byli samozřejmě štěstím bez sebe, což vygradovalo v incident s jedním z nejslavnějších jezdců historie – sám velký Valentino Rossi dotírající ministryni nekompromisně odstrčil pryč.

Nesmírně trapný incident nenastavuje zrcadlo jen samotné Šlechtové, ale potvrzuje také podivnou obsesi politiků, kterou dost dobře nechápu – co je vede k tomu, že se snaží neustále zviditelňovat na sportovcích a jejich úspěchu? Proč to dělají? Skutečně si politici myslí, že jim volič odpustí neschopnost změnit stav věcí k lepšímu (třeba chybějící infrastrukturu a přebujelou byrokracii), nekompetentnost nebo jiné nedostatky jen proto, že se z titulu své funkce vetřou na sportovní událost? Nebo že se sportovcem před novináři prkenně diskutují o tom, „jak to dneska šlo“? Nebo že v případě úspěchů zaplavují sociální sítě veřejnými gratulacemi, které tak logicky nemíří sportovcům (mohli by je kontaktovat napřímo), ale hlavně jejich fanouškům?

Nevím. Mně osobně by nikdy nenapadlo byť jen o centimetr přiblížit volební lístek k urně jen proto, že se kandidující osoba „cvakla“ se sportovcem, vedrala do šatny po vítězném zápase či se nechala vyfotit svým PR týmem na tribuně sportovního klání. Spíš mi to indikuje, že daná osoba asi nemá moc co nabídnout po odborné stránce. Vám ne?

Karla Šlechtová svůj trapas odůvodnila tím, že chtěla závodníkům jen popřát štěstí. Ano, kvůli tomuto setkání s neznámou političkou, nota bene několik minut před startem, určitě všichni do Brna přijeli.

My voliči bychom však spíše ocenili spíše to, kdyby se politici věnovali své práci. A kdyby se spíše než se sportovními hvězdami fotili třeba u úspěšně dokončených projektů dopravní infrastruktury, skartovaček, v nichž budou postupně mizet formuláře z naší „byrokrademokracie“, hromad ušetřených peněz daňových poplatníků nebo prázdných úřednických židlí v budovách státních institucí, jejichž osazenstvo nadále nebude v eráru potřeba díky digitalizované administrativě státní správy. Tohle my voliči oceníme. Fotka politika se sportovcem totiž náš blahobyt nijak nezvýší. 

Autoři | Foto repro YouTube

Štítky Karla Šlechtová, Mistrovství světa silničních motocyklů, Valentino Rossi, Andrej Babiš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOMENTÁŘ: Podivná obsese politiků. Proč se pořád snaží zviditelnit na sportovcích?  |  Blogy a komentáře  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.